CAMES CANSADES

Gairebé 10 milions d’espanyols pateixen de cames cansades. És una síndrome que afecta a persones de totes les edats, tot i que és cinc vegades més freqüent en les dones.

Les cames cansades acostumen a produir-se per problemes circulatoris i es poden manifestar de diverses formes: pesadesa, formigueig, inflor o inclús dolor, tot i que la sensació més habitual és la de pesadesa al caminar o estar dret.

Dolor Piernas Cansadas

Perquè em fan mal les cames?

Una de les principals causes del mal de cames o cames cansades és la mala circulació de la sang o insuficiència venosa crònica. Aquesta dificulta que el flux de sang per les venes de les cames sigui l’òptim, provocant venes varicoses i cames inflades.

La insuficiència venosa crònica es pot donar per motius genètics (edat, obesitat, embaràs, gènere) però també per estar dret durant llargs períodes de temps.

Com evitar tenir les cames cansades i/o inflades?

La primera recomanació és evitar estar dret o assegut durant llargs períodes de temps. També recomanem fer exercici físic com caminar o activitats suaus per ajudar a millorar la circulació.

Una recomanació per disminuir la inflor i el dolor és fer servir mitges compressives, que ens ajudaran també a millorar la circulació sanguínia.

Només en els casos més extrems, i sempre recomanat per un especialista, haurem d’utilitzar fàrmacs com a tractament.

No obstant, la principal recomanació és la de mantenir-se hidratat i alimentar-se de forma saludable. Mantenir una dieta rica en fibra i amb poca sal i sense greixos saturats, junt amb una bona hidratació (1,5 – 2 litres d’aigua al dia) pot ser el millor remei per les cames cansades, ja que milloraràs de forma notable la circulació sanguínia.

Altres recomanacions:

  • Evitar vestir amb roba molt ajustada com pantalons estrets, faixes, cinturons o mitges amb elàstic estret. Sí que recomanem les mitges de compressió, com ja hem vist anteriorment.
  • Dutxa’t amb aigua freda, ja que ajuda a la circulació sanguínia.
  • Usa cremes d’hidratació i massatge per alleugerir el dolor i hidratar i refrescar les cames.

Quan he de visitar el metge?

Si, un cop aplicades totes les recomanacions anteriors, el dolor no desapareix, el millor serà buscar consell d’un professional. En aquest cas, la visita haurà de ser a un fisioterapeuta. En el cas que les molèsties siguin la conseqüència d’un altre problema, ell ens sabrà indicar quin especialista hem de visitar.

About the Author: Sheila Fernández

Fisioterapeuta especialitzada en l’aparell locomotor, diagnòstic i tractament de lesions músculo-esquelètiques.Tractament de drenatge limfàtic manual (limfedema, lipedema, problemes de circulació, retenció de líquids, edemes, etc.)Formada en Schroth (deformitats de la columna, escoliosi, etc.).Ajuda a corregir i millorar patrons posturals.